Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy szolgáltatásaink átalakultak. Tovább »

Profilváltást és fejlesztéseket követően nógrádgárdonyi szállodánk már Főnix Medical Wellness Resort néven várja Önöket! Tágas wellness részlegünkben számos medical wellness szolgáltatást, masszázst és mozgásprogram lehetőséget kínálunk. Éttermünkben büféreggelivel, a’la carte ebéddel és svédasztalos vacsorával várjuk. Csend és nyugalom Palócföld szívében! Bővebb információ az alábbi linkre kattintva érhető el: https://fonixresort.hu/

« Vissza

Környék, látnivalók

A Nógrádgárdonyhoz tartozó Csitár polgármestere így ajánlja települését a látogatóknak: „a környék enyhe domborulatai kitűnő lehetőséget nyújtanak a csendre, nyugalomra vágyó kirándulók számára. Belátható innen a Naszály, a Karancs, a Börzsöny, a kanyargó Ipoly és ártere. Tavasszal a „cindróka” virágzás látványa a csupasz lejtőkön megragadó élményt nyújt. Nyaranta évről-évre gyönyörködhetünk a gyurgyalagok színes látványában, akik a „homokosban” találták meg költőhelyüket…”

Nemcsak a természet, hanem az ember alkotásaiban is gyönyörködhetnek a kastély vendégei a környéken, igény esetén idegenvezetővel.
 

Hollókő

Magyarországon egyedülálló Világörökségi kis falu a Cserhátban, amely több mint száz éves házacskáiról ismert, de csöppet sem hasonlít skanzenre, vagy múzeumra, elevenebb, mint néhány kisváros.
 

Balassagyarmat

Palóc Ház

A Palóc Múzeum épülete mellett Magyarország első skanzenjeként, 1933-ban   létrehozott szabadtéri gyűjtemény található: a zsúpfedelű falusi házikón   kívül gazdasági épületek (istálló, pajta, olajütő), szakrális emlékek,   kápolna (öltöztetett Mária-szoborral) és faragott út menti feszület   tekinthető meg. Az épületegyüttes a 18. századi nógrádi falusi   építkezést és életmódot mutatja be. 

Római katolikus templom 
A sokszínű városban mindenképpen be kell térnünk a barokk stílusban emelt   római katolikus templomba, amely a XIII. Kelemen pápa által 1759-ben   ajándékozott, üvegkoporsóban elhelyezett Szent Felicián-ereklyét őrzi.
 

Patvarc

A falu közepén, a jobb oldalon lévő 18. századi haranglábat ne felejtsük el megnézni. Kissé lejjebb, a tér   közepén, a római katolikus templom és a polgármesteri hivatal épülete   látható. A templom eredetileg kápolnának készült az 1860-as években. Csitár felé haladva, a falu szélén ma is látható az 1830 körül épült  Szentiványi-kastély, az út kanyarulatánál pedig a nagyméretű egykori uradalmi magtár.
 

Mohora

Mohora Palócország szívében, Balassagyarmattól 10 kilométerre, a Cserhát hegységben, a Feketevíz-patak völgyében fekszik. A dombokkal, erdőkkel körülvett falu természeti látványosságai mellett kulturális nevezetességekkel is szolgál az ide látogatóknak, hiszen itt élt és házasodott meg Mikszáth Kálmán, illetve gyermekéveit Tolnay Klári színésznő is itt töltötte, a neves művésznő emlékmúzeuma is itt található.
 

Szügy

A település nevezetessége a késő barokk stílusú Simonyi kastély, amit a helyi hagyomány szerint alagút kötött össze a vármegyeházával. Az építtető Trajtler család 1755 és 1860 között lakta a kastélyt, Simonyi Dénes 1882-ben vette meg, a család az 1945-ös államosításig volt tulajdonosa. Jelenleg ismét magánkézben van.

« Vissza a lista oldalra