Életmódváltás-Tegyen a stressz ellen!

Egészséges életmód, egészségmegőrzés

Felgyorsult életünk egyik legnagyobb problémája a stressz és az ebből fakadó, későbbi egészségkárosodások, például az infarktus. A magas vérnyomás, a szív-, érrendszeri megbetegedések hátterében gyakran áll a mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás, a problémák nem megfelelő pszichés kezelése. éppen ezért a veszélyeztetett populáció számára az egészségtudatos életmódváltás, az egészségmegőrzés, az egészséges életmód nem elegáns „hobby”, hanem felelős és gyakran egzisztenciális elvárás.

 

Az egészséges életmódot folytató emberek jobban kezelik a munkahelyi stressz által kiváltott hatásokat, könnyebben elkerülik a magas vérnyomás népbetegségét és jó eséllyel csökkenthetik a szív-koszorúér rendellenesség (pl. a szívinfarktus) kialakulási valószínűségét.

Az életmódváltás mindemellett ma nemcsak divattá, de üzletté is vált. Ezen a piacon is megjelentek különféle szolgáltatók, a legkülönbözőbb ajánlataikkal, a táplálék-kiegészítőktől, a sportcentrumokig. Olyan azonban kevés akad, aki valóban a teljes embert, a test-, a szellem- és a lélek egységét - orvos-szakmai szempontból (holisztikus szemlélet) - felügyelve indítja el és követi a pácienst ezen az úton.

Életmód váltás a Főnix Kastélyszanatóriumban és Egészséghotelben…

Koncepciónk szerint a belgyógyászati, kardiológiai állapotot felmérve kell testreszabott életmódváltás programokat kialakítani, amelynek – az alapos orvosi kivizsgálás mellett - részét képezi a pszichológia, a dietetika, valamint a mozgásterápia. Véleményünk szerint egy a teljes életmódváltást – annak kezdeti stádiumában -

     
 jól meg lehet alapozni egy néhány napos környezetváltással induló programmal, ahol a páciens kiszakad az otthoni- és munkakörnyezetéből.

Az egészségmegőrzés, az egészségtudatosság és az életmódváltás program-csomagjaink helyszínéül a nógrádgárdonyi Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel-t ajánljuk, amely nyugodt, csendes, festői és elegáns környezetben biztosítja a felkészülést egy „új életre”.

 
 
  Ha akciós ajánlatunk érdekli, kattintson ide!
 
  Online ajánlat kérési lehetőség.